Savjeti i članci
beta glukan

BETA GLUKAN

Superjunak u obrani organizma

Gotovo je zapanjujuć podatak da beta-1,3-D-glukan povećava imunološku aktivnost organizma za 50-120 % unutar prvih 72-96 sati oralnog uzimanja. Ovakva zadivljujuća biološka aktivnost temelji se na činjenici da beta glukan aktivira komponente imunološkog sustava kaskadnim efektom!

Kako beta glukan već godinama plijeni pažnju stručnjaka i zauzima vodeća mjesta u istraživanjima, dosad je provedeno više od 800 studija na eminentnim svjetskim sveučilištima i istraživačkim institutima diljem svijeta. Rezultat tih istraživanja jest lista bolesti kod kojih je zabilježen učinak beta glukana kao imunomodulatora.

vise informacija
maticna mlijec

MATIČNA MLIJEČ

Eliksir zdravlja i mladosti iz prirode

Matična mliječ potpuno je prirodan proizvod koji svatko može koristiti u svrhu prevencije i liječenja zdravstvenih tegoba i bolesti. Predstavlja izvrstan biostimulator i antioksidans, a spektar njenih bioloških učinaka iznimno je širok.

Odlična je za liječenje poremećaja prehrane kod male djece, a u pedijatriji su zabilježeni i pozitivni rezultati liječenja bolesti pluća i centralnog živčanog sustava. Kao prirodni anabolik pomaže kod slabosti organizma zbog bolesti ili starosti, a ustanovljeno je da sportaši koji uzastopno dva tjedna uzimaju matičnu mliječ značajno povećavaju fizičku izdržljivost.

vise informacija
prevencija prehlade

SPRIJEČITE PREHLADU

Kako preduhitriti prehladu?

Saznajte o osnovnoj prevenciji, namirnicama koje treba odabrati i što sve možete učiniti kako bi ojačali imunitet!

Prehlade i gripu uzrokuju virusi, a 97% virusa koji uzrokuju simptome prehlade širi se kihanjem i kašljanjem. Tijekom zimskih razdoblja nalazimo 200-tinjak različitih uzročnika nalazimo u zraku koji jednom kada dospiju na sluznice dopiru dublje u organizam uzrokujući niz zdravstvenih tegoba.

Nedostatan unos obrambenih tvari hranom može se nadoknaditi uzimanjem različitih farmaceutskih pripravaka i nadomjestaka prehrani na bazi vitamina, minerala, elemenata u tragovima i biljnih ekstrakata. Od prvih je tu med i preparati na bazi meda koji sadrže propolis i matičnu mliječ, te preparati cinka i selena.

vise informacija
anti age

ANTI AGE

Što trebate znati o anti-age kremama?

  • Anti-age kreme su bogate hidratantne kreme namijenjene zreloj koži
  • Djelovanje anti-age krema temelji se na umanjivanju i otklanjanju znakova starenja kože poput izraženih mimičkih bora, gubitka tonusa i elasticiteta kože, neujednačene pigmentacije, suhoće i nedostatka sjaja
  • Anti age kreme djeluju na obnavljanje dubinskih slojeva kože tako što dubinski hidratiziraju kožu, potiču produkciju elastina i kolagena, sprečavaju nastanak mrlja i potiču proizvodnju novih stanica kože kako bi koža izgledala mlađe i mekše
vise informacija