MANUKA med 400+ 500g

byManuka Health
Dobavljivo
Šifra proizvoda
C002055
Posebni popust 717,15 kn Regularna cijena 754,89 kn

MANUKA MED MGO 400+ prirodno sadrži metilglioksal (MGO)- organski spoj snažnog antibakterijskog djelovanja.

Dokazano sadrži najmanje 400 mg/ kg metilglioksala - srednja koncentracija.

Neke vrste meda, dobivene od posebnih biljki, učinkovitije su od drugih, a med koji potječe od manuka biljke s Novog Zelanda jedan je od njih. Manuka MGO med smatra se najzdravijim medom na svijetu. Uz to, smatraju ga i superhranom

Svaki proizvod koji ima certifikat MGO® Manuka med ispitan je što jamči kakvoću i koncentraciju metilglioksala navedenu na deklaraciji.

Dostava od 2 do 5 dana. Besplatna dosta iznad 400kn.

Manuka med poznat je po blagotovornim svojstvima i jako je ukusan zbog čega je izvrstan je u čaju, ali i "na žlicu". Nektar za ovaj dragocjeni med se dobiva od cvjetova biljke manuke koja raste samo na Novom Zelandu.

Ukoliko dođe do kristalizacije meda, samo ga stavite u toplu vodu.

Zbog čega je Manuka med toliko poseban? Rezultati znanstvenih istraživanja koje je proveo prof. Thomas Henle na sveučilištu u Dresdenu potvrdili su da je metilglioksal (MGO), supstancija sa snažnim antibakterijskim djelovanjem, jedan od ključnih spojeva koji se prirodno nalaze u novozelandskom Manuka medu.

Usporedna ispitivanja provedena na institutu za kemiju prehrane u Dresdenu pokazala su da sve ostale vrste meda imaju nisku razinu metilglioksala: u rasponu od 0 do 5 mg/kg, dok Manuka med sadrži iznimno visoku razinu, i to u rasponu od 100 do 800 mg MGO/kg.

Od davnina je poznato da domoroci Maori koriste Manuku u ljekovite svrhe, najčešće za jačanje imuniteta i zacjeljivanje rana. Zanimljiva je činjenica da se Manuka grm (Leptospermum scoparum) ne može kultivirati, tako da je proizvodnja meda moguća samo u divljoj, netaknutoj prirodi Novog Zelanda. Manuka cvate ljeti, a intenzivan miris koji daju njegovi lijepi, bijelo-rozi cvjetovi, izrazito privlači pčele.

Zbog svoje dugogodišnje izolacije od ostatka svijeta te zbog specifične otočne biogeografije, Novi Zeland ima nevjerojatno bogatu floru i faunu. Naime, oko 80% flore je endemično, odnosno raste samo na Novom Zelandu.

BESPLATNA DOSTAVA

za narudžbe iznad 400 kn.

GLS

dostavna služba.

Dostavu na području Hrvatske, za sve narudžbe iznad 400 kn je besplatna.

Roba se šalje sljedeći dan nakon potvrđene uplate dostavnom službom GLS.

Naručena roba siže u roku 48 sati od trenutka slanja u veće hrvatske gradove. Za ostala mjesta i gradove vrijeme dostave je od 2 - 3 dana. Dostava na otoke i rijetko naseljena područja može potrajati duže od navedenog. Izuzetak navedenim terminima su blagdani i neradni dani.

Za dostave koje ne zadovoljavaju uvjet besplatne dostave naplaćuje se 25 kn (uračunat PDV), neovisno o težini pošiljke i udaljenosti mjesta dostavljanja.

Ne preuzimamo odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog više sile.

Obratite nam se za profestionalan savjet prilikom odabira proizvoda.

Pozivom na broj 01 / 46 21 302, E-mailom info@eljekarna.hr ili neposredno na našem prodajnom mjestu: Ljekarna Palac, Martićeva 51.

-5%