Uvjeti poslovanja

Za sve ponuđene proizvode na stranicama postoji objavljena slika i osnovni opis proizvoda. Ovi uvjeti reguliraju proces naručivanja, plaćanja, dostave i eventualne reklamacije proizvoda koji se prodaju kroz naše internet prodajno mjesto.

KONTAKT PODACI

Zdravstvena ustanova "Ljekarna Palac"
registrirana pri "Trgovački sud u Zagrebu"

MBS: 080374241
OIB: 18128741134

Sjedište:
Drage Švajcara 9, Zaprešić
Tel.: 01/3313-913
E-mail: [email protected]

1. KUPNJA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija "moja košarica" i popunjavanjem elektronskog formulara. Naručene proizvode možete platiti uplatnicom (samo za teritorij Hrvatske) ili kreditnom karticom. Vašu kreditnu karticu teretimo na dan narudžbe, a naručeni proizvod isporučujemo u najkraćem mogućem roku. Svaka narudžba kreditnom karticom podliježe prethodnoj autorizaciji. U slučaju da naručenog artikla nema na skladištu, biti ćete kontaktirani u najkraćem mogućem roku te ćemo u dogovoru s Vama isporučiti zamjenski artikl ili ćemo u dogovoru s Vama navedeni artikl maknuti iz narudžbe. Vaša trenutna narudžba prikazana je na stranici "Moj korisnički račun". Na toj stranici prikazani su detaljni podaci o artiklu, količini i cijeni. Svi artikli koje ste odlučili kupiti nalaze se na stranici pod imenom "moja košarica".

2. NAPLATA/AUTORIZACIJA

Naručene proizvode kupac će platiti kreditnom karticom, virmanski ili uplatnicom, prema narudžbi. Plaćanje je moguće izvrišiti isključivo jednokratno. Naplata se vrši u službenoj hrvatskoj valuti (hrvatska kuna). Ako ne raspolažete kreditnom karticom tada možete, ukoliko imate prebivalište u Hrvatskoj, platiti općom uplatnicom prije isporuke. Isporuku vršimo po primitku uplate. Ukoliko trebate R1 račun potrebno je upisati vaš OIB, te naziv tvrtke ili obrta, ili se obratiti na kontakt email. Internet plaćanje moguće je izvršiti putem sljedećih kreditnih kartica:

 Master Card   American express   Visa   Maestro

Cijene su izražene u kunama. Porez na dodanu vrijednost je uračunat u cijenu. Obročno kartično plaćanje nije moguće, već isključivo jednokratno kartično plaćanje. U slučaju promjene PDV-a zadržavamo pravo na promjenu cijena. Ponuda vrijedi do isteka zaliha. Zadržavamo pravo na tiskarske pogreške.

3. SIGURNOST

Zdravstvena ustanova "Ljekarna Palac" / eljekarna.hr internet trgovina se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje naših obveza, te da informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Zdravstvena ustanova "Ljekarna Palac" / eljekarna.hr internet trgovine i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Plaćanje kreditnim karticama obavlja se putem našeg partnera T-Com-a i njihovog PayWay sustava koji osigurava sigurno i zaštićeno provođenje internetskih transakcija kreditnim karticama. Ovaj način plaćanja preporučuju sami izdavatelji kartica (Visa, MasterCard, American Express), pouzdano funkcionira u praksi i prema istraživanjima se pokazuje sigurnijim od klasičnog plaćanja kreditnim karticama u restoranu ili trgovini. Zdravstvena ustanova "Ljekarna Palac" / eljekarna.hr internet trgovina niti čuva, niti uopće dobiva podatke o konkretnim brojevima vaših kreditnih kartica.

T-com Pay Way            

4. POŠTARINA I DOSTAVA

Besplatna dostava

Za kupce iz cijele Hrvatske, dostava za sve narudžbe iznad 400 kn je besplatna, roba se šalje sljedeći dan nakon potvrđene uplate. Naručena roba siže u roku 48 sati od trenutka slanja u veće hrvatske gradove. Za oslate gradove i otoke vrijeme dostave je između 48 – 72 sata.

Za dostave koje ne zadovljavaju uvjet besplatne dostave naplaćujemo 25kn (uračunat PDV), neovisno o težini pošiljke i udaljenosti mjesta dostavljanja. Izuzetak gore navedenim pravilima su blagdani i ne radni dani.

Ljekarna ne preuzima  odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog više sile.

5. RAČUNANJE ROKA ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora (link na obrazac).

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

6. POVRAT UPLAĆENOG IZNOSA

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

7. POVRAT ROBE

Robu vratite ili je predajte nama (Ljekarna Palac, Martićeva 51, Zagreb) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora

8. TROŠKOVI POVRATA ROBE

Izravne troškove povrata robe snosite sami, koji mogu iznositi najviše 50kn.

9. ODGOVORNOST POTROŠAČA ZA UMANJENJE VRIJEDNOSTI ROBE

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

10. ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE PROIZVODA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača (krajnjeg korisnika) i trgovca u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu se primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.

Potrošač je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka bez odgađanja, a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kada je otkrio nedostatak. Kao prodavatelj ne odgovaramo za materijalni nedostatak prodane stvari koji se pokaže nakon proteka dvije godine od prodaje stvari.

11. OSTALI UVJETI

Uvjeti prodaje se mogu promijeniti bez prethodne najave. Sve potvrđene narudžbe ćemo isporučiti po uvjetima važećim u momentu potvrđivanja narudžbe. Zdravstvena ustanova "Ljekarna Palac" / eljekarna.hr zadržava pravo ne isporučiti robu na temelju narudžbi s nepotpunim i/ili netočnim podacima.

12. NOVI KORISNIK

Da biste postali naš kupac potrebno je obaviti prijavu kao novi korisnik. Postupak prijave vrlo je jednostavan i zahtjeva minimum Vaših osobnih podataka. Podatke sa zvjezdicom (*) molimo obvezno popunite. Vaši podaci potrebni su nam kako bi Zdravstvena ustanova "Ljekarna Palac" / eljekarna.hr potpuno i sigurno provela postupak naručivanja, plaćanja i dostavu proizvoda na Vašu adresu. Na kraju postupka prijave nudi Vam se opcija primanja obavijesti (newsletter) o novim proizvodima, sniženjima, nagradnim igrama i sl. Odabir primanja obavijesti ne obvezuje Vas ni po kojoj osnovi i u svakom trenutku možete se odjaviti s liste primatelja. Osobni podaci povjereni nama biti će brižljivo čuvani i upotrebljeni samo u poslovnoj komunikaciji između djelatnika tvrtke Zdravstvena ustanova "Ljekarna Palac" / eljekarna.hr i Vas kao našeg korisnika. Zadovoljstvo će nam biti da nam se javite:

• ukoliko imate bilo kakvih primjedbi ili prijedloga željeli bismo znati za njih, tako da možemo poboljšati našu uslugu,
• ako trenutno na skladištu nemamo proizvod za koji ste zainteresirani, javite se kako bi isti naručili u skoroj budućnosti,
• ukoliko ste zainteresirani za poslovnu suradnju,
• kada primijetite da na samoj web stranici ima pogrešaka ili ju želite pohvaliti.

Pisati nam možete na: [email protected]

Zahvaljujemo Vam se na povjerenju!