Uvjeti poslovanja

Za sve ponuđene proizvode na stranicama postoji objavljena slika i osnovni opis proizvoda. Ovi uvjeti reguliraju proces naručivanja, plaćanja, dostave i eventualne reklamacije proizvoda koji se prodaju kroz naše internet prodajno mjesto.

KONTAKT PODACI

Zdravstvena ustanova "Ljekarna Palac"
registrirana pri "Trgovački sud u Zagrebu"

MBS: 080374241
OIB: 18128741134

Sjedište:
Drage Švajcara 9, Zaprešić
Tel.: 01/3313-913
E-mail: info@eljekarna.hr

1. OPĆENITO

Zdravstvena ustanova Ljekarna Palac, Drage Švajcara 9, Zaprešić, Hrvatska, EU općim uvjetima za korištenje internet stranice eljekarna.hr definira obveze, prava i uvjete korištenja i upravljanja internet stranicom.

Korisnici na internet stranici eljekarna.hr mogu biti fizičke osobe koje se registriraju internet stranici eljekarna.hr bilo putem obrasca za registraciju ili kroz proces kupovine. Prema Zakonu o zaštiti potrošača samo se podaci fizičkih osoba smatraju osobnim podacima.

Zdravstvena ustanova Ljekarna Palac, Drage Švajcara 9, Zaprešić, Hrvatska, EU (u daljnjem tekstu: Ljekarna Palac) poštuje privatnost korisnika ove internet stranice te se obvezuje koristiti osobne podatke korisnica prikupljene putem obrasca za registraciju na internetj stranici eljekarna.hr koristiti u skladu s važećim propisima zaštite osobnih podataka.

Ljekarna Palac ne preuzima odgovornost zaštite osobnih podataka na internet stranicama koje nisu povezane s društvom niti preuzima odgovornost za eventualne greške koje su posljedica unesenih pogrešnih podataka prilikom registracije ili prijave za aktivnosti na internet stranici eljekarna.hr.

Korisnici internet stranice eljekarna.hr unesene osobne podatke mogu provjeriti te ih po potrebi promijeniti, dopuniti ili ispraviti.

Vaš pristanak za prikupljanje i obradu osobnih podataka registracijom na internet stranici eljekarna.hr:

  • slažete se s općim uvjetima korištenja internet stranice eljekarna.hr;
  • dopuštate Zdravstvena ustanova Ljekarna Palac, da na temelju unesenih osobnih podataka prikuplja, vodi, koristi, obrađuje i pohranjuje vaše osobne podatke u svojim zbirkama osobnih podataka te ostale podatke o vama kao korisniku internet stranice eljekarna.hr na način i u svrhe opisane u ovom dokumentu;
  • izjavljujete da ste upoznati s mogučnošu da možete bilo kada zatražiti da Ljekarna Palac prestane koristiti vaše osobne podatke za izravni marketing i slanje informativnih materijala.

Registracijom na internet stranici eljekarna.hr korisnik se slaže s objavljenim općim uvjetima. Eventualne promjene općih uvjeta bit će objavljene na internet stranici.

2. ČUVANJE PODATAKA

Ljekarna Palac se obvezuje čuvati osobne podatke koje posreduju fizičke osobe u skladu s važećim propisima. Kako bi se u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka spriječio neovlašteni pristup podacima ili njihovo otkrivanje te sačuvali osobni podaci i odredila njihova primarna uporaba, Ljekarna Palac koristi odgovarajuće tehničke i organizacijske postupke za čuvanje podataka koje prikuplja.

Ljekarna Palac sve podatke koristi i čuva u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka. Prikupljene podatke neće otkrivati trećim osobama, osim nadležnim tijelima na njihov pismeni zahtjev. Prikupljene podatke čuvat će u zakonom propisanom razdoblju.

U skladu sa zakonom korisnik ima pravo na pristup i izmjenu osobnih podataka. Podatke može promijeniti u svom korisničkom profilu ili pismenim zahtjevom upućenim Ljekarni Palac. Korisnik može bilo kada pismenim putem zatražiti da Ljekarna Palac trajno ili privremeno prestane koristiti njegove osobne podatke.

Korisnik podataka je administrator, skrbnik internet stranice eljekarna.hr.

3. SVRHA PRIKUPLJANJA I ČUVANJA PODATAKA

Osobni podaci se prikupljaju, čuvaju i koriste u svrhu obrade narudžbe što uključuje izdavanja računa, dostavu proizvoda i u reklamne svrhe što uključuje slanje ponuda, reklamnih materijala, obavještavanje o aktivnostima čiji je organizator Ljekarna Palac ili druga pravna osoba u suradnji s Ljekarnom Palac.

Osobni podaci čuvaju se u elektroničkom obliku. Po prestanku potrebe za čuvanjem osobnih podataka, odnosno nakon pismenog opoziva korisnika internet stranice eljekarna.hr, podaci se brišu, odnosno nosači podataka se uništavaju.

4. REGISTRACIJA I OPOZIV REGISTRACIJE

Korisnik internet stranice Ljekarna Palac može se registrirati na https://www.eljekarna.hr/customer/account/create/. Registrirati se može na način da u obrazac unese tražene podatke. Obavezni podaci su neophodni za daljnje postupke prijave i komunikaciju u poslovanju s registriranim korisnikom i označeni su zvjezdicom.

Ako korisnik ne želi posredovati neki od obaveznih podataka prilikom registracije, registraciju neće moći uspješno završiti i neće se moći koristiti aktivnostima na internet stranici eljekarna.hr za koje je potrebna registracija.

5. Opoziv registracije

Korisnik može opozvati svoju registraciju iz baze internet stranice eljekarna.hr slanjem pismenog zahtjeva na adresu: Ljekarna Palac d.o.o., Martićeva 51, Zagreb

Nakon potvrde opoziva registracije bit će izbrisani svi osobni podaci korisnika iz baze.

6. OPOZIV REGISTRACIJE

Registracija je prvi upis u bazu podataka gdje korisnik upisuje tražene podatke. Prijava znači da su svi potrebni podaci upisani u bazu i za svaki daljnji uvid u poslovanje potrebno je upisati adresu e-pošte i lozinku koju korisnik sam odabere prilikom registracije. Ako korisnik zaboravi lozinku, na internet stranici može u svakom trenutku poslati zahtjev za novom lozinkom.

7. NEOVLAŠTENO KORIŠTENJE REGISTRACIJOM ZAŠTIĆENIH AKTIVNOSTI NA INTERNET STRANICI ELJEKARNA.HR

Zabranjen je i kažnjiv svaki pokušaj neovlaštenog/zlonamjernog ili za treću osobu štetnog korištenja internet stranice eljekarna.hr.

9. OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

Web stranica eljekarna.hr nije zamjena za liječnički pregled niti ljekarničke konzultacije. Informacije na stranici eljekarna.hr ne smiju služiti za postavljanje dijagnoze. Ukoliko posumnjate na određene simptome dogovorite liječnički pregled kod Vašeg liječnika. Ako imate bilo kakve nedoumice oko izbora preparata za samoliječenje, opravdanosti ili načina korištenja pojedinog preparata posavjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom.

Ukoliko ste trudni ili dojite ili koristite neke lijekove, prije izbora preparata za samoliječenje savjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom.

Ukoliko postoje web poveznice koje sa stranice eljekarna.hr vode na drugu stranicu, ta stranica nije u vlasništvu Ljekarne Palac niti eljekarna.hr i Prodavatelj nije odgovoran za sadržaj na tim starnicama niti se na njih ne odnose ovi Uvjeti korištenja.

Ljekarna Palac nije odgovorna za eventualnu povremenu nedostupnost internet stranice eljekarna.hr, netočnost informacija ili eventualnu štetu nastalu zbog korištenja netočnih ili nepotpunih informacija. Ljekarna Palac ni bilo koja druga pravna ili fizička osoba koja je sudjelovala u postavljanju i izradi internet stranice nije odgovorna za eventualnu štetu proizašlu iz pristupa informacijama, korištenja ili nemogućnosti korištenja informacija na spomenutim internet stranicama ili za bilo koje greške ili nedostatke u njihovu sadržaju. Podaci na internet stranici su informativne prirode, stoga Ljekarna Palac ne preuzima odgovornost za točnost objavljenih podataka te bilo kakve greške u sadržaju do kojih je došlo zbog vremenske neusklađenosti, greški prilikom unosa ili drugih nepredvidivih okolnosti. Ljekarna Palac ne preuzima odgovornost za oblik i sadržaj podataka dobivenih s poveznica koje nisu u vlasništvu Ljekarne Palac.

Ljekarna Palac pridržava pravo da bilo kada bez objašnjenja i prethodnog upozorenja izmijeni, doda ili ukloni sadržaje objavljene na svojoj internet stranici. Svi korisnici objavljene sadržaje koriste na vlastitu odgovornost.

10.  KORIŠTENJE KOLAČIĆA

Ljekarna Palac, kao vlasnik internet stranice eljekarna.hr koristi za održavanje korisničke sjednice i autentifikacije korisnika vlastite kolačiće prema trenutno važećim hrvatskim propisima. Popis kolačića koje koristi internet stranica eljekarna.hr možete pogledati na Privatnost i kolačići. Korisnik prijavljen eljekarna računom slaže se s politikom korištenja kolačića i u skladu s time prihvaća pohranjivanje kolačića koji su potrebni za funkcioniranje eljekarna računa.

11. KUPNJA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija "moja košarica" i popunjavanjem elektronskog formulara. Naručene proizvode možete platiti uplatnicom (samo za teritorij Hrvatske) ili kreditnom karticom. Vašu kreditnu karticu teretimo na dan narudžbe, a naručeni proizvod isporučujemo u najkraćem mogućem roku. Svaka narudžba kreditnom karticom podliježe prethodnoj autorizaciji. U slučaju da naručenog artikla nema na skladištu, biti ćete kontaktirani u najkraćem mogućem roku te ćemo u dogovoru s Vama isporučiti zamjenski artikl ili ćemo u dogovoru s Vama navedeni artikl maknuti iz narudžbe. Vaša trenutna narudžba prikazana je na stranici "Moj korisnički račun". Na toj stranici prikazani su detaljni podaci o artiklu, količini i cijeni. Svi artikli koje ste odlučili kupiti nalaze se na stranici pod imenom "moja košarica".

12. NAPLATA/AUTORIZACIJA

Naručene proizvode kupac će platiti kreditnom karticom, virmanski ili uplatnicom, prema narudžbi. Plaćanje je moguće izvrišiti isključivo jednokratno. Naplata se vrši u službenoj hrvatskoj valuti (hrvatska kuna). Ako ne raspolažete kreditnom karticom tada možete, ukoliko imate prebivalište u Hrvatskoj, platiti općom uplatnicom prije isporuke. Isporuku vršimo po primitku uplate. Ukoliko trebate R1 račun potrebno je upisati vaš OIB, te naziv tvrtke ili obrta, ili se obratiti na kontakt email. Internet plaćanje moguće je izvršiti putem sljedećih kreditnih kartica:

Cijene su izražene u kunama. Porez na dodanu vrijednost je uračunat u cijenu. Obročno kartično plaćanje nije moguće, već isključivo jednokratno kartično plaćanje. U slučaju promjene PDV-a zadržavamo pravo na promjenu cijena. Ponuda vrijedi do isteka zaliha. Zadržavamo pravo na tiskarske pogreške.

13. SIGURNOST

Zdravstvena ustanova "Ljekarna Palac" / eljekarna.hr internet trgovina se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje naših obveza, te da informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Zdravstvena ustanova "Ljekarna Palac" / eljekarna.hr internet trgovine i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Plaćanje kreditnim karticama obavlja se putem našeg partnera T-Com-a i njihovog PayWay sustava koji osigurava sigurno i zaštićeno provođenje internetskih transakcija kreditnim karticama. Ovaj način plaćanja preporučuju sami izdavatelji kartica (Visa, MasterCard, American Express), pouzdano funkcionira u praksi i prema istraživanjima se pokazuje sigurnijim od klasičnog plaćanja kreditnim karticama u restoranu ili trgovini. Zdravstvena ustanova "Ljekarna Palac" / eljekarna.hr internet trgovina niti čuva, niti uopće dobiva podatke o konkretnim brojevima vaših kreditnih kartica.


14. POŠTARINA I DOSTAVA

BESPLATNA DOSTAVA

za narudžbe iznad 53.09 €.

GLS

dostavna služba.

Dostavu na području Hrvatske, za sve narudžbe iznad 53.09 € je besplatna.

Roba se šalje sljedeći dan nakon potvrđene uplate dostavnom službom GLS.

Naručena roba siže u roku 48 sati od trenutka slanja u veće hrvatske gradove. Za ostala mjesta i gradove vrijeme dostave je od 2 - 3 dana. Dostava na otoke i rijetko naseljena područja može potrajati duže od navedenog. Izuzetak navedenim terminima su blagdani i neradni dani.

Za dostave koje ne zadovoljavaju uvjet besplatne dostave naplaćuje se 3.32 › (uračunat PDV), neovisno o težini pošiljke i udaljenosti mjesta dostavljanja.

Ne preuzimamo odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog više sile.

15. RAČUNANJE ROKA ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora (link na obrazac).

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

16. POVRAT UPLAĆENOG IZNOSA

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

17. POVRAT ROBE

Robu vratite ili je predajte nama (Ljekarna Palac, Martićeva 51, Zagreb) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora

18. TROŠKOVI POVRATA ROBE

Izravne troškove povrata robe snosite sami, koji mogu iznositi najviše 50kn.

19. ODGOVORNOST POTROŠAČA ZA UMANJENJE VRIJEDNOSTI ROBE

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

20. ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE PROIZVODA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača (krajnjeg korisnika) i trgovca u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu se primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.

Potrošač je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka bez odgađanja, a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kada je otkrio nedostatak. Kao prodavatelj ne odgovaramo za materijalni nedostatak prodane stvari koji se pokaže nakon proteka dvije godine od prodaje stvari.

Zahvaljujemo Vam se na povjerenju!