Solgar Vitamin A 100 tableta

by Solgar
Odmah dostupno
Šifra proizvoda
C003923
23,40 €/176,31kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
Nadopuna vitamina A
  • za dobar vid, osobito adaptaciju oka na tamu
  • za glatku i elastičnu kožu, integritet epitela, staničnu diferencijaciju i proliferaciju
  • za pravilnu funkciju respiratornog i imunološkog sustava
Dostava od 2 do 5 dana. Besplatna dosta iznad 400kn.

Zdravlje očiju i dobar vid, glatka i elastična koža te pravilna funkcija respiratornog i imunološkog sustava uvelike ovise o vitaminu A. Vitamin A pospješuje aktivnost štapića i čunjića odgovornih za dnevni i noćni vid, te za adaptaciju oka prilikom naglih promjena intenziteta svjetla, dok je nedostatak vitamina A povezan s pojačanim stvaranjem keratina zbog čega dolazi do otvrdnuća kornee i zamučenja vidnog polja. Isti mehanizam odgovoran je za nastanak hiperkeratinizacije koće zbog čega ona postaje manje mekana i glatka. Nasuprot tome, studije pokazuju povoljan učinak vitamina A kod psorijaze ili akni.

U respiratornom sustavu vitamin A je odgovoran za cjelovitost epitelnog tkiva i sekreciju.
Imunološki učinak očituje se u djelovanju na zaštitu i obnavljanje epitelnog tkiva, zbog čega se smanjuje mogućnost razvoja infekcija. Vitamin A je, također, odgovoran za pravilan rad i razvoj timusa - glavne žlijezde imunološkog sustava. Uz prisutnost dovoljnih količina vitamina A procesi glikolize i produkcije piruvata imaju prednost u stvaranju energije (ATP-a), dok se kod izraženih deficita organizam okreće oksidaciji masti. Iz masnih izvora stvaranje energije je manje za 30-tak posto, što dodatno upućuje na važnu ulogu vitamina A u metaboličkim procesima u organizmu.

 
  • ne sadrži sol, kvasac, pšenicu, soju, gluten niti mliječne sastojke te je formuliran bez upotrebe umjetnih konzervansa, umjetnih aroma ili boja
  • sadrži vitamin A
BESPLATNA DOSTAVA

za narudžbe iznad 400 kn.

GLS

dostavna služba.

Dostavu na području Hrvatske, za sve narudžbe iznad 400 kn je besplatna.

Roba se šalje sljedeći dan nakon potvrđene uplate dostavnom službom GLS.

Naručena roba siže u roku 48 sati od trenutka slanja u veće hrvatske gradove. Za ostala mjesta i gradove vrijeme dostave je od 2 - 3 dana. Dostava na otoke i rijetko naseljena područja može potrajati duže od navedenog. Izuzetak navedenim terminima su blagdani i neradni dani.

Za dostave koje ne zadovoljavaju uvjet besplatne dostave naplaćuje se 25 kn (uračunat PDV), neovisno o težini pošiljke i udaljenosti mjesta dostavljanja.

Ne preuzimamo odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog više sile.

Obratite nam se za profestionalan savjet prilikom odabira proizvoda.

Pozivom na broj 01 / 46 21 302, E-mailom info@eljekarna.hr ili neposredno na našem prodajnom mjestu: Ljekarna Palac, Martićeva 51.